×

Care este o alternativă sănătoasă la apă? Ce să bei în timpul antrenamentului?

Care este o alternativă sănătoasă la apă? Ce să bei în timpul antrenamentului?

Hidratarea corectă în timpul antrenamentului este unul dintre cele mai de bază lucruri în antrenament în general. Merită să ne amintim că neasigurarea cantității potrivite de apă în cazuri extreme poate duce la deshidratarea organismului. Mai mult, în timpul exercițiilor intense, organismul elimină nutrienții valoroși care sunt importanți pentru buna funcționare. Prin urmare, merită asigurată o hidratare adecvată și, în cazul sportivilor, furnizarea de nutrienți valoroși cu apă.

Cine trebuie să asigure o hidratare adecvată a corpului?

Dacă vrem să mâncăm sănătos, nu trebuie să uităm de hidratarea corectă a organismului. Consumul de lichide este deosebit de important pe vreme caldă, deoarece deficiența de lichide poate duce la deshidratare și, în consecință, ne amenință sănătatea și chiar viața. Consumul de apă și alte băuturi este, de asemenea, important pentru muncitorii manuali, pentru cei care practică sport, pentru copiii mici, pentru persoanele în vârstă și pentru toți ceilalți. În concluzie, toată lumea trebuie să asigure o hidratare adecvată a corpului.

Numeroși nutrienți care pot fi furnizați prin alimente sau suplimente alimentare ajută la menținerea nivelului adecvat de hidratare a organismului. Unul dintre elementele care are acest tip de proprietăți este potasiul.

Ce băuturi bem?

Mulți oameni în general nu beau apă, ci în schimb consumă sucuri dulci, băuturi, nectare, cafea sau ceai. Papilele lor gustative sunt obișnuite cu un gust dulce și trecerea bruscă la băut doar apă pare foarte nerealist. Cu toate acestea, merită să încercați să începeți să beți apă în pași mici. Cu toate acestea, nu are rost să trecem complet de la băuturile dulci la apă doar de la o zi la alta, deoarece va fi un șoc pentru corpul nostru, care poate duce la diaree și dureri abdominale, iar experimentul pur și simplu va eșua. Acest lucru se datorează densității diferite a apei și a băuturilor dulci. Trebuie să ne pregătim încet organismul pentru schimbări nutriționale. Al doilea aspect care este important atunci când începeți să beți apă este gustul acesteia. Oamenilor care beau doar lichide dulci pur și simplu nu le va plăcea gustul apei. Corpul ar trebui să fie treptat înțărcat de obiceiurile proaste, astfel încât să nu reacționeze la apă cu dezgust, deoarece efectul va fi opus celui intentionat.

Ce lucruri sănătoase poți bea în loc de apă?

Aici ne pot veni în ajutor produse cu compoziție bună, care nu conțin zaharuri artificiale, doar îndulcitori naturali, de exemplu stevia, adesea îmbogățită cu vitamine și minerale valoroase. Un astfel de produs este, de exemplu, FITKING DRINK. Disponibil sub formă de pulbere care poate fi turnată în apă carbogazoasă sau plată, în funcție de preferințele noastre. Datorită faptului că densitatea sa este mai mare decât cea a apei, organismul va putea tolera mai ușor consumul de băuturi dulci nesănătoase. Un alt avantaj al acestui tip de produse este varietatea de arome, care cu siguranta va fi o alternativa buna la sucurile indulcite, nectarurile sau bauturile carbogazoase cu care suntem obisnuiti.

La fel ca și alte băuturi, produsele cu stevia pot fi răcite în frigider fără a vă face griji că își păstrează gustul și culoarea, ceea ce este extrem de important pe vreme caldă. După cum am menționat mai devreme, astfel de băuturi sănătoase conțin vitamine și minerale valoroase care sunt necesare pentru menținerea unei diete adecvate și echilibrate. Unul dintre astfel de ingrediente este conținutul de vitamina C, care ajută la absorbția corectă a fierului, întârzie îmbătrânirea pielii, reglează producția de colagen, scade colesterolul și tensiunea arterială și accelerează vindecarea rănilor.