×

Ce colagen ar trebui să aleg? Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți colagenul?

Ce colagen ar trebui să aleg? Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți colagenul?

Colagenul este o proteină și, ca element de construcție cel mai abundent al țesutului conjunctiv al organismului, este unul dintre nutrienții foarte importanți găsiți în corpul uman. Suplimentarea cu colagen vă permite să regenerați articulațiile, chiar și după cea mai gravă leziune. Mai mult, țesuturile regenerate în acest fel pot fi mai puternice și mai rezistente la rănile repetate.

Toate acestea înseamnă că mulți oameni decid să suplimenteze colagen, dar puțini oameni își dau seama că există numeroase soiuri, iar fiecare dintre ele va fi mai eficient în diferite cazuri. Acest lucru face ca merită să aruncați o privire mai atentă la ceea ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți colagen pentru a ști ce tip să alegeți în cazuri specifice.

Ce colagen ar trebui să alegi pentru ce boli?

Pentru a înțelege cel mai bine că diferitele tipuri de colagen vor funcționa mai bine în diferite situații, merită să fiți atenți la ceea ce fac și unde se găsește fiecare tip de colagen. Până acum au fost clasificate 12 tipuri diferite, de ce sunt responsabile?

  • Tipul I, V (interstițial) și VI – acesta este cel mai frecvent tip de colagen în ceea ce privește apariția sa în organism. Poate fi găsit în țesuturile conjunctive, dermice și subcutanate, precum și în diverse tipuri de tendoane.
  • Tipul II (și tipurile IX, X, XI) – acest tip de colagen apare în principal în cartilajele articulare, de exemplu în cot, genunchi etc. Este, de asemenea, cel mai popular ingredient al suplimentelor de colagen.
  • Tipul III – acest tip de colagen este deosebit de util la vindecarea rănilor, este responsabil pentru fibrele țesutului conjunctiv.
  • Tipul IV – apare în membrana bazală și este responsabil pentru formarea țesuturilor interne ale corpului. Sunt deosebit de subțiri și flexibile, ceea ce este trăsătura lor caracteristică.
  • Tipul VII – se găsește în principal în piele și epiteliu. Cu toate acestea, este, de asemenea, un bloc de construcție al părților interioare ale arterelor.
  • Tipul VIII – acest tip de colagen poate fi găsit în așa-numitul endoteliul, adică țesuturile care formează straturile interioare ale sistemului veno-arterial, precum și membranele mucoase etc.
  • Tipul XII – poate fi găsit în diferite locuri ale corpului și nu a fost atribuit unui singur tip de țesut. Se găsește în tot corpul împreună cu colagenul de tip I și III.

Acest lucru arată cât de important este colagenul în corpul uman. Merită menționat, totuși, că suplimentarea este asociată cel mai adesea cu furnizarea de colagen de tip II, care este destinat în primul rând să ajute la regenerarea tendoanelor, cartilajului și articulațiilor întregi.

Ce tip de colagen este cel mai bine de completat?

Divizarea prezentată a colagenului în diferitele sale tipuri arată că, în funcție de efectele așteptate de la colagen, merită să folosiți diferite tipuri de suplimente. Colagenul de tip II va funcționa cel mai bine pentru reconstrucția, de exemplu, a tendoanelor rupte. Cu toate acestea, dacă doriți să îmbunătățiți calitatea și elasticitatea pielii (inclusiv ridurile), cel mai bine este să alegeți colagen de tip I, V, VI sau VII.

Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai sigur să consultați un medic sau un dietetician înainte de a suplimenta orice nutrient. În continuare, ar trebui să alegeți preparatele de cea mai înaltă calitate.

Publică comentariul