×

Ce merită să știți despre suplimentele HMB?

Ce merită să știți despre suplimentele HMB?

HMB este numele scurt al compusului chimic – acid 3-hidroxi-3-metilbutiric. De-a lungul anilor, și-a găsit aplicația, printre altele: pe piata suplimentelor alimentare. Interesant este că substratul HMB este leucina, cu care mulți oameni o pot asocia, printre altele, din suplimente de aminoacizi precum BCAA etc. Interesant, suplimentul HMB în sine este subiectul a numeroase controverse din cauza, printre altele, la faptul că mecanismul său de acţiune nu este pe deplin cunoscut.

Cu toate acestea, mulți oameni găsesc mari beneficii în urma utilizării acestui tip de preparate. Dar de ce folosiți deloc suplimente HMB? În primul rând datorită naturii lor anticatabolice, adică inhibarea proceselor care apar în organism care sunt legate de descompunerea proteinelor găsite în mușchi. Aceste procese duc în consecință la pierderea masei musculare, adică așa-numita „moșteniri”. Nu este de mirare că mulți oameni decid să folosească acest tip de suplimente. Toate acestea fac ca merita sa le aruncam o privire mai atenta.

Efectul HMB asupra corpului uman

După cum s-a menționat anterior, suplimentele HMB sunt anti-catabolice, ceea ce înseamnă că previne degradarea țesutului muscular al corpului. Cu toate acestea, după cum puteți ghici, aceasta nu este singura acțiune a acestui tip de preparate. Ce mai merită să știi despre ei?

  • Suplimentele HMB susțin sinteza proteinelor în organism;
  • Se crede că HMB permite regenerarea așa-numitelor vilozități intestinale;
  • Interesant este că hidroximetilbutiratul este produs în mod natural în organism, dar în cantități mici. Este responsabil pentru atenuarea efectelor stresului.

De asemenea, se vorbește mult despre impactul HMB asupra producției de testosteron, care are și un efect benefic asupra creșterii masei musculare. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost confirmat pe deplin științific. Toate acestea înseamnă că HMB este considerat un preparat cu efect similar cu creatina. Cu toate acestea, merită să ne amintim că este mult mai bine testat și efectele sale sunt documentate științific.

Cine ar trebui să ia în considerare suplimentele HMB?

HMB este recomandat în primul rând sportivilor începători, precum și persoanelor care au avut o pauză lungă de la activitatea fizică. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acest tip de suplimente nu poate fi eficient pentru persoanele mai experimentate. Într-un astfel de caz, ele pot, de exemplu, încetini apariția așa-numitului supraantrenamentul. În mod interesant, suplimentele HMB sunt deosebit de apreciate în sporturile de luptă, care sunt adesea asociate cu atingerea și menținerea rapidă a unei greutăți corporale specifice.

HMB vă permite să construiți eficient masa musculară și, în același timp, accelerează arderea țesutului adipos. Mai mult, asigură o regenerare mai rapidă după exercițiu și crește rezistența musculară. Toate acestea înseamnă că un număr semnificativ de persoane decid să ia acest tip de suplimente.

Publică comentariul