Cum afectează cofeina regenerarea după exercițiu?
Regenerarea post-exercițiu, deși poate fi neglijată de mulți, are un impact uriaș asupra masei musculare și a întregului corp uman. Din acest motiv, subiectul este discutat atât de des, la urma urmei, se datorează odihnei după antrenament, mușchii abia încep să crească etc. Din acest motiv, mulți oameni caută modalități eficiente de a maximiza beneficiile postului. -regenerarea exercițiului, și Subiectul cofeinei este adesea discutat în acest subiect, așa că merită să-l aruncați mai atent.
Ce este cofeina?
Cofeina este un compus chimic organic extrem de frecvent utilizat, care este un medicament psihoactiv din grupul stimulentelor. Cofeina este extrem de populară, printre altele. în rândul sportivilor – pentru că ușurează efectuarea mai multor exerciții, iar în rândul elevilor – pentru că îi ajută să se concentreze mai bine și să-și amintească secțiuni mai lungi de material. Cofeina poate fi găsită în produsele pre-antrenament, medicamente, arzătoare de grăsimi și ca substanță independentă.
Efectele benefice ale cofeinei
Este cunoscut faptul că cofeina vă ajută să vă amintiți mai bine și să pierdeți grăsimea. De exemplu, este un ingredient popular în cremele de slăbit pentru coapse și burtă pentru femei. Studiile științifice au arătat că persoanele care iau cofeină în fiecare dimineață au avut mai multă energie și și-au amintit anumite fapte mai repede. De asemenea, a fost observată o corelație între administrarea acestei substanțe și reducerea eficientă a grăsimii corporale. Mai mult, utilizarea cofeinei afectează utilizarea grăsimilor drept combustibil și reduce cantitatea de carbohidrați folosită, ardend astfel țesutul adipos.
Regenerare după exercițiu și cafeină
Mulți oameni ar putea fi surprinși, dar, conform cercetărilor științifice, există o relație între cofeină și regenerarea după exercițiu. A fost realizat un experiment în care au fost excluse persoanele care consumau mai mult de 200 mg de cofeină pe săptămână. Este de remarcat faptul că, de exemplu, cafeaua preparată are aproximativ 50 mg de cofeină, espresso are aproximativ 200 mg de cofeină, ceaiul negru are aproximativ 30 mg de cofeină, iar coca-cola are doar aproximativ 10 mg de cofeină. . Subiecții au alergat timp de o jumătate de oră, ceea ce a dus la leziuni standard post-antrenament, durere și micro-răniri, deoarece au încordat mușchii cvadriceps din coapsă. Au alergat la vale cu o pantă de 15%, cu un aport de oxigen de 70%.
Al doilea exercițiu a avut loc a doua zi după așa-numitul DOMS, adică durere musculară întârziată ca urmare a unui exercițiu prea intens. S-au verificat rezultatele obținute de subiecți, la ce nivel persistă durerea musculară și care sunt indicatorii biologici. Jumătate dintre participanți au primit apoi un medicament doar cu placebo, iar restul au primit cofeină. După 60 de minute, toate calculele au fost efectuate din nou.
În timpul ultimelor teste, care au avut loc 2 zile mai târziu, subiecții care luaseră anterior placebo au primit cofeină și invers. Restul experimentului a rămas neschimbat.
Concluzii
Studiul științific descris a demonstrat că cofeina ajută la regenerarea mușchilor după antrenament, a redus durerea, iar bărbații au obținut așa-numitul contracție izometrică maximă. 6 mg per kilogram de greutate corporală sunt suficiente pentru a obține rezultate bune. Cofeina ajută la activarea sistemului nervos și a mușchilor pentru a lucra mai mult în ciuda rănilor și oboselii anterioare. Cu toate acestea, trebuie amintit că prea multă cofeină este dăunătoare și utilizarea excesivă a acesteia poate avea efectul opus față de cel dorit. Echilibrul și bunul simț sunt extrem de importante.
Suplimentarea adecvată a deficiențelor de micronutrienți este o parte foarte importantă a regenerării post-exercițiu, așa că merită să cumpărați nutrienți și suplimente alimentare adecvate.