×

De ce merită să folosești suplimente stimulatoare înainte de antrenament?

De ce merită să folosești suplimente stimulatoare înainte de antrenament?

Când îți începi aventura cu antrenamentul oricărui sport, mai devreme sau mai târziu, toată lumea da peste diverse tipuri de suplimente alimentare, suplimente nutritive etc. Ideea este să crești eficiența propriilor eforturi, să-ți îmbunătățești rezultatele sau pur și simplu să te simți mai bine după antrenament. Acest lucru se datorează cererii crescute a organismului de valori nutriționale specifice, care uneori diferă în funcție de disciplina sportivă antrenată.

Unul dintre tipurile populare de suplimente alimentare sunt cele numite „suplimente pre-antrenament”, care sunt, de asemenea, împărțite în mai multe tipuri. Merită menționat, totuși, că cele mai cunoscute sunt suplimentele pre-antrenament bazate pe stimulente (de exemplu, cofeină), care sunt concepute pentru a stimula organismul pentru exerciții fizice sporite. Dar ce fac ele și de ce chiar merită să le folosești în anumite cazuri?

Efectul stimulării suplimentelor înainte de antrenament

Pre-antrenamentele stimulatoare se bazează pe nutrienți stimulatori, cum ar fi cofeina, muira puama, tirozină, ginseng roșu și multe altele. Deși este de remarcat faptul că, datorită ușurinței preparării, cofeina este cel mai des folosită în acest scop. Este de menționat că aceasta este aceeași cofeină care se consumă cu cafea sau ceai, dar cantitățile acesteia sunt de obicei mult mai mari.

Acesta este ceea ce permite organismului să fie stimulat în mod unic prin stimularea suplimentelor înainte de antrenament. Datorită acestui lucru, simțiți un val semnificativ de energie, care ar trebui să fie utilizat în mod corespunzător în timpul antrenamentului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că cel mai bine este să cumpărați acest tip de preparate din locuri dovedite datorită siguranței lor.

Pre-antrenamentul ajută la creșterea masei musculare?

La această întrebare se poate răspunde direct – da. Stimularea pre-antrenamentelor, prin stimularea sistemului nervos, face ca organismul sa aiba mai multa energie. De ce este asta atât de important? Acest lucru face posibilă efectuarea de antrenamente mai lungi și mai intense. Stimularea nu va face ca mușchii să aibă mai multă forță, dar datorită stimulării va fi posibil, de exemplu, să se efectueze mai multe repetări.

O situație similară se aplică persoanelor care își stabilesc ca obiectiv de antrenament pierderea în greutate. Datorită intensității mai mari a antrenamentului, se va putea arde mai mult țesut adipos decât în ​​cazul unităților de antrenament fără utilizarea unui stimulent pre-antrenament. Toate acestea contribuie la creșterea popularității acestui tip de preparate și nu este nimic ciudat în acest sens. Cu toate acestea, merită să ne amintim despre problemele de siguranță și sănătate.

Publică comentariul