×

Este mai bine să alegeți suplimentul BCAA sau EAA?

Este mai bine să alegeți suplimentul BCAA sau EAA?

Aminoacizii îndeplinesc funcții foarte importante în corpul uman, care nu este adaptat să producă toți acizii necesari unei bune funcționări. Aceasta înseamnă că unii dintre aminoacizi trebuie să fie furnizați organismului din exterior sub formă de alimente.

Cu toate acestea, ca și în cazul multor alte valori nutritive, nevoile organismului lor cresc odată cu creșterea activității fizice. Acest lucru a dus la apariția unui număr destul de semnificativ de suplimente de aminoacizi pe piața suplimentelor alimentare, printre care BCAA și EAA sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare. Ce merită să știi despre ele și care va fi mai potrivită?

Ce este EAA?

EAA este un supliment popular de aminoacizi a cărui compoziție poate conține aminoacizi ușor diferiți – în funcție de dorințele producătorului. Cu toate acestea, cele mai comune substanțe sunt valina, leucina, fenilalanina, metionina și triptofanul. Cu toate acestea, merită subliniat faptul că unele suplimente EAA pot furniza toți aminoacizii exogeni (adică cei care trebuie furnizați prin alimente). Prin urmare, pe lângă cele deja menționate, suplimentul EAA mai poate conține arginină, histidină, lizină, izoleucină și treonină.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că primii doi aminoacizi (arginina și histidina) sunt relativ exogeni, ceea ce înseamnă că organismul unui adult cu activitate fizică moderată le satisface nevoile, dar în cazul unui exercițiu crescut sau al unui organism în curs de dezvoltare (copii). și adolescenți), merită să le monitorizați nivelul.

Deci, ce este BCAA?

Suplimentele BCAA sunt, simplu spus, aminoacizi cu lanț ramificat, așa că suplimentele de acest tip conțin valină, leucină și izoleucină. Aceștia sunt cei mai importanți aminoacizi din punct de vedere al alimentației musculare adecvate, în special pentru nevoile de exercițiu fizic sporit. Așadar, suplimentele EAA sunt într-un fel „mai largi”, având un număr mai mare de ingrediente, dar asta nu înseamnă că este întotdeauna cea mai bună soluție. În funcție de situație, suplimentarea cu EAA sau BCAA se poate dovedi mai eficientă.

Deci, ce este mai bine să alegi? BCAA sau EAA?

Ce supliment de aminoacizi este mai bine să alegeți depinde de situația specifică. Gradul de activitate fizică, scopul antrenamentului, forma de pornire, dieta etc. Cu toate acestea, se poate sublinia că, de exemplu, în cazul creșterii masei musculare, suplimentul de BCAA poate fi mai eficient deoarece concentrează aminoacizii responsabili în principal pentru structura proteinelor, și astfel mai bine va funcționa bine pentru acest scop de antrenament.

Cu toate acestea, EAA poate fi, de asemenea, utilizat eficient în acest scop de formare. Din acest motiv este cel mai sigur și cel mai bine să consultați suplimentarea cu un dietetician sau un medic pentru a găsi cel mai potrivit preparat pentru dvs. Mai mult, unele suplimente EAA au și aminoacizi cu lanț ramificat.

Publică comentariul