×

Suplimentare pentru masă – cum ar trebui să arate? Ce să includă?

Suplimentare pentru masă – cum ar trebui să arate? Ce să includă?

Suplimentarea în masă este foarte populară în rândul persoanelor active fizic care doresc să-și crească masa musculară și să obțină rezultate mai bune la antrenament. Suplimentarea corect selectată poate sprijini procesul de construire a masei musculare, dar pentru a obține rezultatele așteptate, trebuie luate în considerare câteva aspecte cheie. În acest articol, vom discuta cum ar trebui să arate suplimentele eficiente în masă și ce suplimente merită incluse în dieta ta zilnică.

O dietă echilibrată ca bază

Înainte de a începe să ne gândim la suplimentarea pentru masă, este important ca dieta noastră să fie echilibrată corespunzător și să ofere toți nutrienții necesari. Fără un nivel adecvat de calorii, proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale, construirea eficientă a mușchilor va fi dificilă, chiar și atunci când utilizați cele mai bune suplimente.

Proteine ​​- baza anabolismului

Proteina este un ingredient extrem de important în dieta persoanelor care doresc să crească masa musculară. Este un material de construcție musculară care furnizează aminoacizii necesari pentru reconstrucția și creșterea țesutului muscular după antrenament. Persoanele care antrenează forța ar trebui să se asigure că au o cantitate adecvată de proteine ​​în alimentație, atât din dietă, cât și din suplimente. Suplimentele proteice populare sunt suplimentele proteice, cum ar fi proteinele din zer sau cazeina.

Creatina – îmbunătățirea performanței și a forței

Creatina este unul dintre cele mai eficiente și mai testate suplimente pentru masa musculară. Utilizarea acestuia poate contribui la creșterea producției de energie în mușchi, ceea ce se traduce prin performanță și forță îmbunătățite în timpul antrenamentului intens. În plus, creatina poate ajuta la creșterea retenției de apă în celulele musculare, ceea ce are un efect pozitiv asupra volumului acestora. Suplimentarea cu creatină este recomandată în special persoanelor care practică sporturi de forță, cum ar fi haltere sau culturism.

BCAA – protectie musculara impotriva catabolismului

Aminoacizii cu lanț ramificat (BCAA) sunt un grup de trei aminoacizi: leucină, izoleucină și valină. BCAA joacă un rol important în protejarea mușchilor împotriva catabolismului, adică în procesul de descompunere a țesutului muscular. Consumul de BCAA înainte și după antrenament poate ajuta la minimizarea pierderii de masă musculară și la accelerarea procesului de regenerare. Suplimentarea cu BCAA poate fi deosebit de benefică pentru persoanele care se antrenează pe stomacul gol sau pentru perioade lungi de timp, unde riscul de catabolism este crescut.

L-glutamina – sprijin pentru sistemul imunitar

L-glutamina este un aminoacid esențial condiționat care joacă un rol cheie în funcționarea sistemului imunitar. Antrenamentele intense pot reduce nivelul de glutamină din organism, ceea ce vă poate slăbi imunitatea. Suplimentarea cu L-glutamină poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic și la reducerea riscului de infecție și supraantrenament.

Desigur, merită să ne amintim că acestea sunt doar exemple de suplimente pentru construirea în masă care se pot dovedi a fi o soluție interesantă. Această listă nu include câștigătorii de masă populari, care se pot dovedi, de asemenea, a fi un sprijin neprețuit.

Rezumat

Suplimentarea în masă poate fi un instrument eficient în atingerea obiectivelor legate de dezvoltarea masei musculare și îmbunătățirea rezultatelor antrenamentului. Totuși, rețineți că suplimentele nu vor înlocui o dietă echilibrată corespunzător. Înainte de a începe suplimentarea, merită să consultați un dietetician sau un antrenor pentru a selecta suplimente adecvate nevoilor dumneavoastră individuale și obiectivelor de antrenament.

Publică comentariul