Tot ce merită să știi despre vitamina A
Corpul uman este un mecanism foarte complex care are nevoie de o serie de nutrienți diferiți pentru a funcționa corect. Unul dintre grupele acestui tip de substanțe sunt vitaminele, care participă la un număr mare de procese, sunt responsabile pentru diverse probleme și sunt necesare organismului pentru a efectua chiar și cele mai simple activități.
Acest lucru face pur și simplu să merite să verificați regulat nivelul de vitamine din organism și, dacă este necesar, să începeți suplimentarea cu o anumită substanță. Deci, ce merită să știți despre una dintre vitaminele care este foarte importantă, inclusiv: din cauza impactului său asupra simțului văzului? Vorbim aici despre vitamina A și merită să știi câteva lucruri despre ea.
Ce este vitamina A?
Vitamina A este adesea menționată în multe feluri. De asemenea, puteți întâlni nume precum retinol, beta-caroten, axeroftol sau provitamina A. Acest lucru se datorează, printre altele, de la originea vitaminei A, precum și forma compusului, care afectează, printre altele, asupra absorbției sale de către organism.
În acest fel, beta-carotenul provine din plante, în timp ce corpul uman stochează vitamina A în ficat și grăsimea sub formă de retinol. Interesant este că deficiența sa a fost deja combatetă în vremuri străvechi în bazinul mediteranean. Când așa-numitul „orbire nocturnă” (dificultate de a vedea în întuneric), se recomanda consumul de ficat de animal crud sau fiert, care conținea vitamina A.
În acest fel, suplimentarea cu vitamina A este cunoscută și prezentă de mii de ani. Efectul său benefic asupra unui simț foarte important, care este vederea, face să merite monitorizarea nivelului acestuia în organism. Desigur, din cauza multor variabile, obținerea vitaminei A prin alimente poate fi imposibilă în situații specifice.
De unde știi dacă ai o deficiență de vitamina A?
Desigur, testarea regulată și ciclică pentru diferite tipuri de nutrienți este foarte importantă. Cu toate acestea, poate fi adesea aproape imposibil să testați toate substanțele necesare pentru funcționarea corectă. Acest lucru face să merite să cunoaștem semnalele pe care organismul le trimite atunci când îi lipsesc anumite substanțe. Deci, care vor fi simptomele deficienței de vitamina A?
- Probleme de vedere (mai ales după întuneric);
- Stare precară a pielii (peeling, keratoză);
- Tulburări de creștere și, în cazuri extreme, inhibiție.
Acestea sunt cele trei simptome cel mai ușor de recunoscut ale corpului având prea puțină vitamina A. De asemenea, merită să ne amintim că un simptom poate include și imunitatea slăbită, care poate duce la infecții frecvente ale corpului. Dacă apare vreunul dintre simptome, merită să luați măsurile adecvate pentru a corecta cât mai curând posibil deficitul de vitamina A. Cu toate acestea, merită întotdeauna să consultați acest tip de situație cu un medic.
Publică comentariul