×

Utilizarea BCAA cu glutamina – merită?

Utilizarea BCAA cu glutamina – merită?

Printre persoanele active fizic, în special cele care își petrec timpul antrenându-se la sală, unul dintre cele mai populare suplimente este, fără îndoială, cele care conțin proteine. Este elementul de bază al mușchilor, fără de care exercițiile, în loc să aducă rezultate, pot avea în cazuri extreme efectul opus, adică așa-numitul scaderea masei musculare. Mai mult, in cazul construirii masei musculare, necesarul de proteine ​​al organismului este mult mai mare decat in alimentatia unei persoane normale cu activitate fizica moderata.

Acest lucru explică popularitatea suplimentelor proteice. Cu toate acestea, merită să ne amintim că moleculele de proteine ​​sunt făcute din aminoacizi. Acest lucru face ca merită să aruncați o privire mai atentă la așa-numitele suplimente de aminoacizi, în special cele care conțin substanțe care alcătuiesc moleculele proteice. De ce merită să fii interesat de acest subiect?

Aminoacizii formează proteine ​​- ce se schimbă atunci când utilizați suplimente?

Aminoacizii responsabili pentru structura proteinelor sunt, de asemenea, ingrediente comune ale nutriției sportive, care ajută, de asemenea, la creșterea masei musculare. Care este diferența dintre a lua aminoacizi și doar proteine? În primul rând, la nivel de absorbție. O proteină este o moleculă interconectată care este relativ mare (în comparație cu alte molecule). Cu toate acestea, aminoacizii individuali le permit să fie absorbite de organism mai repede decât în ​​cazul moleculelor de proteine, când organismul încă trebuie să le descompună în aminoacizi individuali.

Aceasta înseamnă că tot mai mulți oameni decid să folosească suplimente de aminoacizi, marea majoritate fiind marcate ca BCAA. Aceste tipuri de preparate se bazează pe trei aminoacizi ramificați – izoleucină, leucină, valină. Când căutați un supliment valoros de acest tip, merită să alegeți producători și companii de distribuție dovediți.

Combinarea BCAA cu glutamina – are sens?

După cum sa scris deja – suplimentele cu aminoacizi BCAA sunt direct responsabile pentru construirea masei musculare, ca componente ale proteinelor. Pe piață există însă destul de multe preparate de acest tip care, pe lângă clasicele BCAA, au și o compoziție îmbogățită cu glutamina. Merită să folosiți acest tip de suplimente? Este demn de remarcat încă de la început că glutamina este, de asemenea, un aminoacid care se găsește și în țesutul muscular din corpul uman.

Prin urmare, suplimentul conține încă doar aminoacizi importanți pentru masa musculară. De asemenea, este de remarcat faptul că glutamina are proprietăți foarte asemănătoare cu BCAA și, prin urmare, efectele lor se îmbunătățesc reciproc. Aceasta înseamnă că suplimentele de aminoacizi pe bază de BCAA și îmbogățite cu glutamină pot fi deosebit de utile în atingerea silueta visată.

Publică comentariul