×

Ce sunt adaptogenii și ce merită să știți despre ei?

Ce sunt adaptogenii și ce merită să știți despre ei?

Adaptogenii sunt un grup de plante care au un efect specific asupra corpului uman. Mai simplu spus, adaptogenii își datorează numele cuvântului „adaptare”. De ce este asta atât de important? Atunci când sunt luate de oameni, aceste plante permit organismului să se adapteze la condiții externe nefavorabile. În funcție de tipul de plantă, putem vorbi despre alte tipuri de aceste afecțiuni, dar cel mai important lucru este că datorită adaptogenilor, organismul are abilități de adaptare crescute.

Se poate adapta mai bine la condițiile externe nefavorabile și se vorbește mult mai ales despre cele legate de stres, adică diverse tipuri de situații stresante. Stresul, însă, nu afectează numai bunăstarea noastră și modul în care reacționăm la un moment dat. Lasa o urma asupra corpului si sanatatii care poate deveni ireversibila in timp. Stresul pe termen lung este extrem de dăunător, inclusiv: Din acest motiv, se vorbește din ce în ce mai mult despre adaptogeni și despre impactul lor pozitiv asupra sănătății noastre. Ce mai merită să știi despre ei?

Adaptogenii ca soluție la stres?

Deși adaptogenii cresc capacitatea organismului de a face față stresului, adaptabilitatea acestuia și datorită lor putem face față stresului chiar și în situații stresante, nu este o soluție completă. Stresul pe termen lung pur și simplu nu este recomandat din punct de vedere al sănătății. Din acest motiv, merită întotdeauna să limitați stresul în viața dumneavoastră și să tratați adaptogenii ca ajutor temporar atunci când știm că ne vom afla într-o situație stresantă, de exemplu în timpul unui examen de conducere.

Într-un astfel de caz, adaptogenii sunt plante eficiente care pur și simplu ne vor ajuta să facem față mai bine unei situații date în care stresul ne-ar putea „mânca”. Totuși, ele nu trebuie tratate ca un element permanent al alimentației noastre, pentru că avem un job stresant etc. Este mai bine să reducem stresul într-un mod natural și pur și simplu să-l eliminăm sistematic din viața noastră, dacă este posibil. Doriți să cumpărați suplimente alimentare interesante cu adaptogeni pentru a fi pregătiți pentru toate situațiile?

Ce sunt adaptogenii?

Există multe plante cu proprietăți adaptogene care sunt disponibile, inclusiv: sub formă de suplimente alimentare. Una dintre cele mai populare recent este ashwagandha. De asemenea, puteți întâlni numele – witania sluggish. Este folosit în medicina tradițională din subcontinentul indian de multe sute de ani și, pe lângă proprietățile adaptogene, afectează și sistemul imunitar, stimulându-l să funcționeze. Interesant este că afectează și procesul de adormire și somnul în sine, îmbunătățindu-i calitatea.

Letargia în sine ne afectează organismul prin reducerea concentrației de cortizol, care se numește hormon de stres și are un efect devastator asupra organismului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că ashwagandha nu este singurul adaptogen. Ginseng, Rhodiola rosea, rădăcină de MACA, bacopa monnieri și multe, multe altele au și ele un efect similar.

Publică comentariul