×

Copiii pot lua supliment de colagen?

Copiii pot lua supliment de colagen?

Colagenul este cea mai abundentă proteină găsită în corpul uman. Este componenta principală a țesutului conjunctiv, care, la rândul său, este responsabil pentru starea pielii, a mușchilor și chiar a oaselor. În plus, apare în multe alte organe, afectează elasticitatea vaselor de sânge, precum și eficiența articulațiilor, cartilajelor, tendoanelor etc. Afectează și felul în care arătăm, deoarece este foarte important în menținerea stării bune a nu. doar pielea, dar și părul și unghiile.

Toate acestea fac din colagen un element foarte important al dietei. Mai mult, în timp, organismul își încetinește producția naturală și, prin urmare, cu cât suntem mai în vârstă, cu atât suntem mai vulnerabili la deficiența lui. Cu toate acestea, înseamnă asta că tinerii, inclusiv copiii, nu trebuie să-și facă griji cu privire la nivelul adecvat de colagen? Acest lucru nu este în întregime adevărat. Mai ales datorită faptului că atunci când corpul unui copil intră în pubertate, întregul corp începe să se dezvolte intens.

Suplimentarea cu colagen în rândul copiilor și adolescenților – când poate fi necesară?

Când corpul unui copil intră într-o perioadă de dezvoltare intensivă, are și o cerere mult mai mare pentru diferite tipuri de nutrienți decât înainte. Pentru a-i permite copilului tau sa se dezvolte corect in aceasta perioada, merita sa ii oferi o alimentatie echilibrata. Deși există multe tipuri diferite de nutrienți și toți sunt responsabili pentru procese ușor diferite, merită evidențiat colagenul. Proteinele, care sunt atât de importante în corpul uman.

Multe se explică prin prezența colagenului în oase, cartilaje, articulații, tendoane etc. Acestea sunt părți ale corpului care sunt puternic exploatate în timpul creșterii intense și nu sunt hrănite corespunzător, uneori provocând probleme pentru tot restul vieții. Mai mult, datorită influenței colagenului asupra sistemului cardiovascular, este de asemenea important ca colagenul să fie prezent în cantități adecvate în alimentația unui tânăr. Mai mult, este de remarcat faptul că colagenul, prin influențarea țesuturilor din organism (de exemplu pielea, intestinele), are un efect pozitiv asupra imunității organismului, care este, de asemenea, important indiferent de vârsta noastră.

Prin urmare, suplimentarea cu colagen pentru copii și adolescenți are sens perfect, desigur, dacă este necesar. Prin urmare, merită să consultați un specialist adecvat care va evidenția orice neajuns alimentar și, dacă este necesar, va sfătui cu privire la suplimentul de colagen adecvat.

La ce altceva merită să fiți atenți în dieta copiilor și adolescenților?

Desigur, puteți spune că organismul nu trăiește numai pe colagen – și aceasta este pur și simplu o observație corectă. Merită să ne amintim că pentru buna funcționare corpul uman are nevoie de un număr mare de tipuri diferite de nutrienți, iar în timpul dezvoltării intensive a copilului, uneori unele ingrediente sunt și mai importante. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu există modele stabilite în acest caz și este întotdeauna cel mai sigur și mai rezonabil să consultați un specialist.

El va indica cu precizie, printre altele: pe baza unor eventuale cercetări efectuate, ce nutrienți specifici lipsesc din alimentația copilului și care ar trebui suplimentați. Vitamine, minerale, diverse tipuri de compuși chimici, aminoacizi, există multe posibilități.

Publică comentariul